De hoogtepunten van de Dordogne

Dordogne

Hoewel je er misschien nog nooit geweest bent, heb je ongetwijfeld wel eens de naam gehoord: de Dordogne. Dit unieke gebied is populair bij toeristen om zoveel verschillende redenen. Hier lees je meer over dit mooie stukje land en waarom je er een keer een bezoek aan wil brengen.

Dordogne: waar is dat?

Dordogne is een Frans departement in het zuidwesten van Frankrijk in de regio Nouvelle-Aquitaine. Dordogne is het op twee na grootste departement van Frankrijk, na Gironde en Landes die allebei in dezelfde regio liggen. Het is een gebied vol kastelen, prachtige rivieren en veel groen. Niet gek dus dat zoveel mensen ervoor kiezen juist daar op vakantie te gaan. De Dordogne heeft ook veel te bieden op het gebied van mooie steden en winkelen. Eigenlijk is het een gebied waar je een beetje van alles kunt vinden. Er zijn echter een aantal plekken die je echt niet wil missen als je er eenmaal bent.

Dordogne

De dorpen

De Dordogne heeft een aantal van de mooiste dorpen van Frankrijk. Klein, charmant, rustiek en toch boeiend en vol bezienswaardigheden. Je waant je even in een andere tijd als je door een van deze bijzondere dorpjes loopt. Belves is misschien wel de mooiste volgens sommigen. Belvès is een middeleeuwse ommuurde stad met 7 torens in het departement Dordogne in de Périgord Noir dat deel uitmaakt van de regio Nouvelle-Aquitaine in Frankrijk. Belvès ligt op een plateau boven het dal van de Nazau in een heuvelachtig landschap met kastanje-, noten- en eikenbossen, op de plek van een voormalig Gallo-Romeins legerkamp. 

Dordogne

Domme

Domme is nog zo’n dorp dat je echt niet wil missen maar het heeft nog een ander uniek plekje te bieden: middenin het dorp, op het plein, vind je de ingang naar een grot, waar je volop stalactieten en stalagmieten kunt bewonderen.