Een stedentrip naar Athene: zeker voor cultuurliefhebbers een heuse belevenis!

stedentrip athene

Griekenland behoort wereldwijd tot de meest interessante plekken als het gaat om geschiedenis, cultuur en architectuur. Geen wonder dus dat een stedentrip naar Athene, tegenwoordig de hoofdstad van Griekenland, in het bijzonder voor cultuurliefhebbers heel boeiend is. Dit kan ook gezegd worden voor mensen met een fascinatie voor de rijke Griekse historie. In Athene zijn er vier bezienswaardigheden die je wat dit betreft niet mag missen. Hieronder beschrijven we ze.

stedentrip athene

Akropolis

De Akropolis is in feite de (tafel)berg waar de stad Athene rondom is gebouwd. Van pakweg overal in de stad heb je hier dan ook zicht op. Op deze berg is vooral de tempel Parthenon bekend. Deze tempel is opvallend goed bewaard gebleven en kan dan ook worden bezocht door toeristen.

Tempel van Zeus

Een andere tempel die uitstekend bewaard is gebleven, zelfs al is deze al bijna tweeduizend jaar oud, is de Tempel van Zeus. Zestien van de zuilen staan nog altijd overeind. Ook deze tempel is op een eenvoudige (en goedkope) wijze te bezoeken. 

Het historische Olympisch Stadion

Het historische Olympisch Stadion speelt ook een belangrijke rol in de Griekse cultuur. Dit is immers ook de plek waar in 1896 voor het eerst de officiële Olympische Spelen werden georganiseerd. Van oorsprong dateert dit stadion echter al van 329 voor Christus. Toen werden er dus al sportwedstrijden gehouden in het oude Griekenland.

Archeologisch museum

Het Nationaal Archeologisch Museum in Athene is niet alleen het bekendste museum van de stad, het vervult zelfs een belangrijke functie voor cultuurliefhebbers en -onderzoekers wereldwijd. In dit museum kun je onder meer talrijke voorwerpen en schatten uit de oudheid met eigen ogen bewonderen. Tevens is hier ruim baan voor muurschilderingen uit die tijd. Dit alles is voor luttele euro’s te aanschouwen.