Een voetbalreis naar Barcelona organiseren 

Wil jij binnenkort met vrienden of je gezin het prachtige stadium en team van FC Barcelona bezichtigen? Dan maak je zeker een verstandige keuze. FC Barcelona is een van de grootste en meest bekendste clubs van de wereld en heeft veel voetbalsterren gezien. De bekendste is toch wel Messi, maar ook bekende voetballers zoals onze eigen Johan Cruijf en Ronaldinho hebben voor FC Barcelona mogen voetballen. Ook behoort het stadium van FC Barcelona tot de meest legendarische en grootste stadions van Europa. Bij het organiseren van een voetbalreis komen enkele zaken kijken. Hierbij kun je denken aan vervoer naar en in Barcelona, maar ook heb je een plek nodig om te overnachten en moet je natuurlijk ook tickets voor een wedstrijd aanschaffen. 

Hoe ga je naar Barcelona toe?

Wanneer je op voetbalreis naar Barcelona wilt gaan, heb je verschillende mogelijkheden om daar te kunnen komen. De bekendste en meest gekozen keuze, is met het vliegtuig aangezien dit goedkoop is en je er vaak al binnen enkele uren bent. Toch kiezen veel Nederlanders er alsnog voor om met de auto te gaan, maar dit is zeker niet de beste keuze als je voor enkele dagen in Barcelona wilt verblijven. Mocht je niet met het vliegtuig of de auto naar Barcelona willen reizen, dan kun je altijd nog met de trein gaan. 

Het vinden van een overnachting 

Als je voor enkele dagen naar Barcelona gaat, is het erg belangrijk dat je wel een plek hebt gevonden waar je kan overnachten. Je wilt natuurlijk niet op straat slapen of ‘nee’ te horen krijgen bij de balie van een hotelketen. Het is daarom verstandig om eens de website van een reisorganisatie die zich bezighoudt met voetbalreizen Barcelona te bezoeken. Zij kunnen niet alleen het vervoer naar Barcelona regelen, maar vinden ook een slaapplek voor je en kunnen enkele wedstrijden voor je uitkiezen zodat je deze kunt bezoeken. 

Champions League is prijzig 

Wellicht moet je eigen club, bijvoorbeeld Ajax Amsterdam, binnen enkele jaren een wedstrijd spelen tegen FC Barcelona in het Camp Nou. Het is dan erg belangrijk om er rekening mee te houden dat als je geen kaarten via Ajax kan krijgen, dat je erg duur uit zult zijn. Kaartjes voor de Champions League behoren tot de duurste voetbalkaartjes ter wereld. Je betaalt al snel enkele honderden euro’s voor een stoel en als je een betere stoel wilt, ben je nog veel duurder uit. Het komt wel eens voor dat er kaartjes voor duizenden euro’s verkocht worden, maar dit gaat dan ook om de beste plekken in het stadion.