Geniet van romantisch Beieren tijdens een fietsvakantie in Duitsland

Als je altijd al hebt willen fietsen in een landschap dat eruitziet alsof het uit de bladzijden van een sprookje is getild, zou Beieren de perfecte bestemming kunnen zijn voor je volgende vakantie. Dit spectaculaire deel van Duitsland is een favoriete plek voor toeristen van over de hele wereld om te bezoeken – en als je het gebied op twee wielen verkent, krijg je een uniek perspectief op Beieren dat veel mensen niet te zien krijgen.

Eigen route maken

U kunt uw zelfgeleide route aanpassen aan uw interesses en capaciteiten, maar er zijn een aantal populaire plaatsen – evenals enkele off-the-beaten-track juweeltjes – om tijdens uw reis te verkennen.

Begin met trappen in Füssen, te midden van de achtergrond van een schilderachtig meer en de prachtige Beierse Alpen. Misschien wilt u twee dagen doorbrengen op deze heerlijke bestemming, want er is hier veel te zien en te doen. Een hoogtepunt voor veel mensen die dit deel van Duitsland bezoeken – vooral voor de eerste keer – is een bezoek aan de twee opvallende en dramatisch verschillende kastelen.

Hoheschwangau

Hoheschwangau is een prachtig, indrukwekkend bouwwerk en je zult in staat zijn om te delen in de fascinatie van koning Ludwig II voor de middeleeuwen terwijl je naar de uitgebreide muurschilderingen staart.

Het zal je misschien verbazen te horen dat de koning zelf nauw betrokken was bij het ongelooflijke sprookjesachtige Neuschwanstein, waarvan wordt beweerd dat het de inspiratie was achter het beroemde kasteel van Doornroosje in Disneyland in Californië.

Compleet met torenhoge torentjes, prachtige passagiershutten, koninklijke appartementen en bediendenverblijven, is het kasteel een van de meest geliefde toeristische attracties in Duitsland en trekt elk jaar meer dan een miljoen toeristen door zijn deuren. U kunt desgewenst een rondleiding door de faciliteit regelen, zodat u een van de mooiste bouwwerken van Europa van dichtbij kunt bekijken.

Romantische Strasse

De volgende stop op je reis is om langs de toepasselijk genaamde Romantische Strasse te reizen, langs een aantal schilderachtige, traditionele dorpjes terwijl je fietst.

Tijdens een vakantie met meerdere centra kunt u een veel groter deel van Beieren verkennen en uw bagage kan tijdens uw verkenningstocht naar uw volgende bestemming worden vervoerd – u zult zien dat het wacht wanneer u aankomt.

Uw volgende stop is het heerlijke Parkhotel Bad Bayersoien, waar u uw spieren een welverdiende rust kunt gunnen in het prachtige panoramische binnenzwembad en de spa van de faciliteit.Terwijl u uw fietsvakantie voortzet, reist u over rustige landwegen – de omstandigheden in dit deel van Duitsland zijn ideaal om te fietsen – naar de mooie stad Murnau, die tussen twee meren ligt.

Het sprankelende landschap hier is door de jaren heen inspirerend gebleken voor een aantal kunstenaars, met name Der Blaue Reiter – de Blue Rider – beweging. In het dorpsmuseum vind je een groot aantal werken van deze invloedrijke kunstenaars.

Fiets nodig?

Heb je geen goede fiets dan kan je een fiets huren in Halle of in Karlsruhe. Je bent dan verzekerd van een goede fiets. Dit kan een gewone fiets zijn of zelfs een elektrische.