Rondreis Canada plannen?

Ben je op zoek naar een bijzondere vakantiebestemming? Met een rondreis Canada ben je verzekerd van een onvergetelijke ervaring. Heb je ooit wel eens wilde beren of elanden gezien die de weg oversteken? Of misschien ken je het idyllische plaatje wel van de turquoise meren en de witte bergtoppen. Canada is een enorm uitgestrekt land, met magische natuur in het oosten, en een rijke cultuur in het westen. Je kan met een huurauto perfect het land verkennen en in alle vrijheid stoppen waar je wilt. Een individuele rondreis geeft ultieme vrijheid, en met de gastvrije en behulpzame bevolking sta je er nooit alleen voor. Maar ook met je gezin samen reizen creëert mooie herinneringen die je samen kan delen.

Verken Canada met de auto

Met een huurauto is het gemakkelijk om de verschillende bestemmingen te bezoeken. Aangezien Canada zo’n uitgestrekt land is, liggen de afstanden ver van elkaar af. Er is onderweg veel natuur te zien, met naaldbomen en wilde dieren zoals elanden en beren. Wel goed opletten met rijden dus, maar het is een unieke ervaring om met een auto rond te rijden. De wegen zijn erg breed, waardoor je voldoende ruimte hebt, ook met een grote auto. Je kan ook voor een camper kiezen zodat je helemaal vrij bent om te gaan en staan waar je wilt. Zo kan je in de nationale parken overnachten en stoppen waar je wilt.

Bezoek de rocky mountains

Een bestemming die je niet mag missen tijdens een rondreis in Canada, zijn de Rocky Mountains. Wanneer je foto’s van Canada ziet, zijn dit meestal de plaatjes die je als eerst ziet. De prachtige heldere meren met de reflectie van de bergtoppen in de achtergrond. Het meer verandert van kleur wanneer je deze vanuit verschillende hoeken bekijkt. Het nationale park is te verkennen te voet of te fiets. Ook kan je met een kano of te paard de natuur verkennen.

Geniet van het wildlife

Door de uitgestrekte natuur, heeft wildlife vrij spel. Naast elanden en beren, kan je ook bevers, walvissen en zelfs poema’s spotten! Deze verstoppen zich hoog in de bomen in natuurparken, maar zelfs in steden als Vancouver. Op Vancouver Island kan je walvissen spotten. Deze bijzondere dieren kan je ook in het oosten van Canada spotten, bij Taddousac. Dit wordt ook wel het walvissenparadijs van het land genoemd.  

Canada is een veelzijdig land waar je niet alleen voor de natuur, maar ook bijzondere steden kan bezoeken. Quebec was vroeger nog een stad die onder Frankrijk viel, waardoor de voertaal nog steeds Frans is. Gelukkig wordt er ook overal Engels gesproken.