Villa kopen aan de Costa Blanca

villa kopen costa blanca

Wil jij een villa kopen Costa Blanca? Voor veel mensen is het een droom om hier te wonen, maar zij durven de stap niet te maken. Het hoeft gelukkig niet zo moeilijk te zijn om hier een huis te kopen en naar Spanje te verhuizen, zolang je maar weet waar je op moet letten. Wij leggen je hier meer over uit in dit artikel.

Bepaal jouw wensen

villa kopen costa blanca

Het is natuurlijk belangrijk dat de villa die je koopt voldoet aan al jouw wensen. Daarom is het slim om van tevoren een wensenlijst op te stellen. Zo kun je gemakkelijker op zoek gaan naar een villa die bij je past en weet je zeker dat de woning aan al jouw wensen voldoet.

Vraag jezelf daarom af in wat voor omgeving je wilt wonen en welk formaat de villa moet hebben. Hoeveel kamers wil je graag? Welke eisen heb je nog meer? Denk daarnaast ook na aan het bedrag dat je maximaal wilt besteden. Houd er rekening mee dat je ook extra kosten kwijt bent. Deze kosten bedragen ongeveer 15% van de aankoopprijs.

villa kopen costa blanca

Stap 2: Ga op zoek naar een aanbieder

Je kunt zelf een villa aan de Costa Blanca uitzoeken en kopen, maar het is slimmer om dit samen met een aanbieder te doen. De aanbieder kan je niet alleen helpen met het zoeken van een villa, maar ook met het doen van een bod en verschillende zaken die bij het verhuizen naar Spanje komen kijken. Je kunt het beste kiezen voor een aanbieder met een Nederlands kantoor.