Voel je mooi met grote maten kleding

Het blijft voor veel vrouwen – misschien zelfs wel elke vrouw – lastig om haar lichaam écht te accepteren zoals het is. Om zich mooi, verleidelijk, zelfverzekerd te voelen: echt oprecht, met volle overtuiging. Zonder twijfels, zonder zich met anderen te vergelijken, zonder te denken wat een ander misschien van haar vind. Lastig is het zeker, maar niet onmogelijk. Het gaat alleen niet vanzelf: van jezelf leren houden kost een hoop tijd en moeite, en het is een lang proces, iets wat niet van de een of andere dag te fixen valt, en al helemaal niet als je je leven lang al niet echt geeft om jezelf of je lichaam, er ooit mee bent gepest, een eetstoornis hebt (gehad) of simpelweg niet tevreden bent met hoe je eruit ziet. 

Gewicht is niet alles

Als het gaat over het lichaam denken veel mensen direct aan gewicht. Slank zijn, met de juiste curves op de juiste plekken, genoeg spieren, maar niet teveel. De eisen zijn torenhoog als het gaat om gewicht en lichaamsvorm, maar er kunnen veel meer dingen zijn waardoor je jezelf er niet mooi of goed genoeg uit vind zien. Je gezicht bijvoorbeeld; een scheve neus, te dunne lippen. Geen gladde huid op je benen of cellulite op je benen. Er speelt veel meer mee dan je gewicht of lichaam alleen. Probeer het niet uit te pluizen, maar probeer juist om jezelf als een geheel te zien. Neem een stapje terug, en neem een ander perspectief: wat vind je wél mooi aan jezelf? Je oogkleur, je sproetjes, je volle haren. Je huidskleur, je nagels; dingen die voor een ander misschien juist een onzekerheid zijn, zitten bij jou misschien wel helemaal goed. Door daarbij stil te staan ga je anders naar jezelf kijken: niet per klein dingetje, niet als een lichaam, maar gewoon als een mens.

Haal het mooiste uit jezelf

Ook al ben je misschien nog niet op het einde van je reis naar van jezelf leren houden, kan het vaak enorm helpen door te doen alsof. Een klein beetje dapperheid hier en daar kan je veel grote stappen verder brengen. Stap gewoon eens vol trots de grote maten kleding afdeling op, en ga op zoek naar iets wat jóu goed staat. Hierdoor ga je je automatisch concentreren op je goede eigenschappen. Een mooi getailleerd jurkje, een diep uitgesneden blouse, een mooie hoge taille broek: vind wat bij jouw lichaam past. Een mooie, goed passende grote maten bh kan je je bijvoorbeeld ook ontzettend sexy laten voelen, wat voor ontzettend veel zelfvertrouwen zorgt. Door je te kleden als een zelfverzekerde vrouw zul je al snel inzien hoe mooi je wel niet bent, en wordt dat zelfvertrouwen steeds oprechter.