Waarom geen vakantiepark?

Elk jaar zijn er weer miljoenen mensen die gaan kamperen. In de natuur is het heel anders dan thuis, wat een fijne verandering brengt. Maar waarom kies je dit jaar niet voor wat anders? Kies eens voor een vakantiepark!

Vakantieparken

De betekenis van een vakantiepark zit het in de naam: het is een park waar vakantie gevierd kan worden. In een vakantiepark staan verschillende vakantiehuizen. Vaak is er ook ruimte om een eigen stacaravan te plaatsen of in een luxe, ingerichte tent te verblijven. Dit wordt glamping genoemd. Het voordeel van glamping is dat het wel het gevoel van kamperen geeft, maar het een stuk makkelijker en luxer maakt om te doen. Vakantieparken zijn overal rond de wereld te vinden.

Welke attributen een vakantiepark allemaal extra heeft, ligt aan welk vakantiepark het is. Elk vakantiepark heeft toiletten en douches. Bijna altijd is er wel een zwembad te vinden, waaromheen genoten kan worden van de zon. Vele vakantieparken hebben veel groen om het park heen en genoeg activiteiten voor kinderen. Zij kunnen bijvoorbeeld spelen in de speeltuin (of meerdere speeltuinen) die vakantieparken vaak hebben, maar er zijn daarnaast ook animatieclubs te vinden. Zo kunnen de ouders genieten van een beetje rust en kunnen de kinderen lekker bezig gehouden worden!

Voordelen van vakantieparken

Tegenover kamperen zitten er vele voordelen aan vakantieparken. Natuurlijk is het gemak van vakantieparken het grootste voordeel. Zoals gezegd heeft elk vakantiepark sanitair, iets wat in de natuur niet te vinden is. Voor vele mensen is dit al genoeg om overgehaald te worden om in een vakantiepark vakantie te vieren in plaats van te gaan kamperen. Vakantieparken geven het luxe en comfort wat mensen gewend zijn van thuis, maar in een andere setting. Er is zelfs Wifi!

Een ander voordeel van vakantieparken is dat alles binnen handbereik is. De meeste vakantieparken zullen een kleine supermarkt of bakker hebben. Heerlijk voor verse broodjes in de ochtend. Het is ook fijn als er een paar spullen vergeten zijn uit de supermarkt. Je hoeft het park niet eens uit te gaan!

Rondom vakantieparken is veel te beleven. Behalve het exploreren in het groen rondom het vakantiepark zijn ook nog vele culturele uitstapjes te vinden, vaak op korte afstand. Na een (korte) autorit zijn mooie steden te bezoeken, vol met mooie musea, gebouwen en terrasjes, waar een lekker drankje gedaan kan worden. Als het vakantiepark in de buurt van de zee te vinden is, kan er ook lekker op het strand gelegen worden.