Waarom kiezen voor een groene vakantie?

Steeds meer mensen kiezen voor een groene vakantie. Wat wordt hier nu eigenlijk mee bedoeld? Het woord groen heeft in onze taal inmiddels verschillende betekenissen, het kan om de letterlijke kleur gaan, maar ook om natuur of om duurzaamheid. Met een groene vakantie bedoelen we in dit geval een verblijf in een omgeving met veel natuur. Dus weg van de steden en de drukte, maar juist op een plek met veel stilte. Een plek waar je de geluiden van vogels nog kunt horen en waar je kunt genieten van al het moois dat de natuur ons te bieden heeft!

Groene vakantie in Nederland

Nu bestaat bij sommige mensen het beeld dat er weinig te beleven valt op het gebied van natuur in Nederland. Als zij denken aan een groene vakantie, dan denken zij ook al snel aan een verblijf in het buitenland. En natuurlijk, we hebben in ons land geen grote bergpartijen en geen enorme oerbossen. Dat is iets dat bij iedereen wel duidelijk zal zijn. Dat betekent echter niet dat er niets te ontdekken valt op het gebied van de natuur. Sterker nog, we hebben in Nederland een grote variëteit aan natuursoorten op een relatief klein oppervlak. Dat maakt ons land juist uitstekend geschikt voor een groene vakantie! En het mooie is, doordat ons land heel compact is, heb je altijd alles dicht bij je in de buurt, ook als je kiest voor een verblijf buiten de steden. Op de meeste plekken ben je met de auto immers binnen een half uur in een grotere of kleinere stad. Daardoor kun je hier heel goed een combinatie maken van een groene vakantie met toch af en toe een uitstapje naar een museum, een winkelstraat of een attractie. Ideaal als de wensen uiteenlopen over wat de ideale vakantielocatie is! 

Kies voor Twente

Ben je op zoek naar een locatie voor jullie groene vakantie in Nederland? Dan is Twente een regio die je zeker zou moeten overwegen! Je vindt hier op korte afstand van elkaar verschillende soorten natuur:

  • hoogveengebieden
  • zandverstuivingen
  • riviertjes en beken
  • bossen

Dit zijn ideale plekken om een heerlijke wandeltocht of fietstocht te maken en zo eens even helemaal tot rust te komen! Sommige natuurgebieden zijn helemaal afgesloten van verkeer en liggen ook verder van de grote wegen. Hierdoor ervaar je er echte stilte en kun je genieten van al het natuurschoon om je heen. Klinkt dit jou als muziek in de oren? Boek dan Hotel ’t kruisselt voor jouw groene vakantie in Twente! Dit hotel is een uitstekende uitvalsbasis voor alle natuuruitstapjes die je in jouw vakantieperiode graag zou willen maken. Je kunt bij dit hotel bovendien fietsen huren, zodat je deze niet zelf mee hoeft te nemen. En vanuit ’t kruisselt, gelegen in De Lutte, ben je met de auto dan ook weer snel in diverse leuke Nederlandse en Duitse plaatsen. Mocht je wat cultuur aan je verblijf toe willen voegen of gewoon een dagje willen shoppen, dan is dat dus ook heel goed mogelijk. Wil jij een groene vakantie vieren in eigen land? Dan is deze accommodatie dus een uitstekende keus!