Wandelen achter de Costa Blanca

Niet ver van de mooie maar drukke Spaanse Costa Blanca kan je heel mooi wandelen. Van 1 oktober tot 1 april organiseert Refugio Marnes wandelvakanties in dit fraaie bergachtige achterland. Omdat het klimaat zo mild is is het er nooit te koud of te warm om te lopen. De wandelvakanties duren een week. Inbegrepen zijn een week wandelen op verschillende niveaus met verschillende soorten onderdak en maaltijdopties.

Slapen in een Finca

Logeren doe je in een oude authentieke Spaanse boerenhoeve, een echte Finca, met bijgebouwen los Establos of stallen en de schaapskooi la Ruina. Dan kan je ook nog slapen in la Jaima een echte Marokkaanse bedoeïenentent, met keuken en badkamer op een stenen verhoging. Je waant je echt in het oude, agrarische Spanje als je een agriturismo verblijf kiest via Refugio Marnes.  Het is er mooi, stil, puur, ruig, meestal zonnig en droog.

Wandelaars kunnen kiezen

Dit fijne klimaat, de rust en de mooie omgeving maken het een ideale plek voor een wandelvakantie. Meestal ligt de temperatuur tussen 18 en 25 graden Celsius. Daarom kan je juist hier goed lopen buiten de zomer en lente.  Wandelaars kunnen laag, gewoon en hoog intensief lopen. Daarbij kan je ook kiezen tussen bed and breakfast, volpension of self-catering.  De wandelarrangementen duren een week en zijn online te boeken.

Naar Valencia of Alicante

Verder kan je natuurlijk ook andere activiteiten ondernemen, op eigen gelegenheid.  Er zijn veel fraaie vogels te bewonderen. Je kunt mountainbiken, golven, dorpen en steden bezoeken. Valencia en Alicante liggen op een rijafstand van een uur, ongeveer. De mooie Costa Blanca is nog dichterbij. Je bent er al in een half uur. Dichterbij zijn er nog een paar originele Spaanse dorpen die zeker ook een bezoek waard zijn. En vanuit de patio kan je ook gewoon van de omgeving genieten en de van de vogels. Of van een hapje en een drankje. Meer informatie, achtergronden, tips en recepten zijn te vinden op de website www.refugiomarnes.com.