Wintersport tips en tricks

Voor wintersportliefhebbers is de kans groot dat wintersport het hoogtepunt van het jaar is. Het zien van verse sneeuw bij aankomst en het gevoel bij het nemen van de eerste afdaling in de ochtend is bijna onbeschrijfelijk. Voor mensen die nooit eerder of niet vaak op wintersport zijn geweest kan dit allemaal behoorlijk wennen zijn. Er zijn namelijk best wel wat dingen die je moet weten en waarmee je rekening moet houden voor een wintersport vakantie. Ook is algemeen bekend dat wintersportvakanties vaak niet goedkoop zijn, maar er zijn mogelijkheden om de kosten beperkt te houden. Ben jij nog niet zo’n ervaren wintersporter en ben je op zoek naar meer informatie? Lees dan vooral onderstaande tips door.

Vervoer

De populairste skigebieden bevinden zich in Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk. Maar ook in Italie, Duitsland, Spanje en ook buiten Europa wordt veel gebruik gemaakt van de hoge bergen voor wintersportpret. Om hier te komen heb je verschillende mogelijkheden. Een vliegtuig brengt je snel  in het land van bestemming, maar nog niet in het skigebied. Dit kan behoorlijk wat extra tijd kosten. In plaats daarvan kiezen de meeste mensen voor vervoer per auto. Omdat een wintersportvakantie samen gaat met veel bagage is goedkoop auto huren mogelijk zodat je een auto kan huren die meer kofferbakruimte biedt voor spullen en waarin je meer passagiers mee kan vervoeren. 

Verschillende gebieden

Zoals gezegd is er een hele ruime keuze tussen de gebieden met grote variëteiten. De gebieden verschillen tussen moeilijkheidsgraad om te skiën/snowboard, hoeveelheid après-ski, prijs en de hoeveelheid (Nederlandse) toeristen. Op internet kun je vaak een uitgebreide beschrijving vinden van de skidorpen waardoor je een keuze kan maken die aansluit bij de wensen tijdens jou wintersportvakantie. 

Goede voorbereiding

Vooraf werk verrichten voor je skivakantie kan je ter plekke stress en vooral ook geld besparen. Wanneer je het dorp en verblijf hebt uitgekozen, kun je online vanaf huis vast materiaal huren om te skiën of snowboarden. Dit is vrijwel altijd goedkoper dan wanneer je dit ter plekke doet en je hoeft bovendien vaak niet lang in de rij te staan bij aankomst van de verhuurwinkel. Als je lessen wil boeken kan je dit ook vanuit huis regelen. Nu ben je op de hoogte van de basisstappen van wintersport. Als je opziet tegen de reis ernaar toe kan je natuurlijk altijd gebruik maken van het vliegtuig en bij aankomst gebruik maken van autoverhuur om toch snel op je wintersport bestemming aan te komen.