Zo ga je verveling tegen in de zomervakantie

De zomervakantie komt er weer aan, wat voor velen betekent dat ze soms wel bijna twee maanden vrij zijn. Veel mensen nemen deze kans om lekker een tijdje op vakantie te gaan, maar voor anderen zit dat er helaas niet in. Maar niet gevreesd, ook wanneer je heel de vakantie thuis blijft zijn er genoeg leuke dingen te doen! In deze blog zetten we een paar ideeën op een rijtje waardoor ook jij de zomervakantie van je dromen kan hebben!

Kamperen in de tuin

Wie zegt dat je helemaal naar Frankrijk of Spanje moet gaan om te kunnen kamperen? Het kan namelijk net zo makkelijk in je eigen achtertuin! Nodig een paar vrienden uit en ga samen te werk om een of meerdere tenten op te zetten in de tuin. Mocht je het gevoel zo realistisch mogelijk willen maken, dan kan je zelfs je eigen kookgerei meenemen om zelf een campingmaaltijd te maken. Echter is natuurlijk het voordeel van kamperen in je achtertuin dat je makkelijk even naar binnen kan lopen om een koud drankje uit de koelkast te pakken!

Maak een fietstocht

Ook in Nederland zijn er genoeg mooie fietstochten te vinden. Maak bijvoorbeeld een mooi tochtje langs het strand of ga dieren spotten in de Veluwe. Online zijn er genoeg routes te vinden maar je kan ook gewoon op je fiets stappen en kijken waar je uitkomt! Neem dan vooral lekker wat te eten mee en kies onderweg een mooi plekje uit om heerlijk in de zon te picknicken. Op deze manier blijf je ook nog eens lekker in beweging!

Bezoek een shishalounge

Shisha’s en waterpijpen worden steeds populairder waardoor er ook steeds meer shisha lounges komen. Vooral in de zomer is het heerlijk om op het terras te zitten met een koud drankje en een waterpijp bij de hand. Mocht je dit nog nooit gedaan hebben, dan is de zomervakantie de ideale kans om dit samen met vrienden uit te proberen. Jullie kunnen verschillende smaken proeven om er zo achter te komen wat jullie favoriet is. 

Houd een filmmarathon 

Vooral in Nederland zijn we zelfs in de zomervakantie niet zeker dat de zon ook echt gaat schijnen. Op regenachtige dagen is het een perfecte gelegenheid om samen met je vrienden een filmmarathon te houden. Jullie kunnen een serie kijken of elk een film uitkiezen die de rest nog nooit gezien heeft. Bij films horen natuurlijk ook drankjes en snacks. Daag daarom iedereen uit om een drankje en snack te verzinnen die past bij de uitgekozen film. Zo is er gegarandeerd genoeg lekker te eten!