Zonvakanties in november

De herfst is weer begonnen en het herfstweer helaas ook… Een zonvakantie in november kan dat winterse gevoel nog even uitstellen. In veel Europese landen is het al een stuk kouder, maar buiten Europa zijn er nog genoeg mooie bestemmingen waar je het fijne zomerse gevoel nog even kunt terughalen. Is november ook jouw favoriete maand om nog even de zon op te zoeken?

Waar kun je naartoe voor een zonvakantie?

Wil je weten waar je naartoe kunt voor een warme zonvakantie? Dat hangt er natuurlijk een beetje vanaf wat jij warm vind. Vind jij 18 graden een lekkere temperatuur dan kun je binnen Europa bijvoorbeeld nog naar Portugal, Zuid-Spanje of Cyprus. Niet voor niets zijn sommige van deze Europese bestemmingen razendpopulair om te overwinteren. Wil je wat meer zonzekerheid, maar niet al te ver vliegen dan zijn de Canarische Eilanden zeer geschikt. Hier kan het in november nog gemiddeld 23 graden zijn. 

De echte zonaanbidders die het niet doen voor minder dan 30 graden zullen iets verder moeten vliegen. De dichtstbijzijnde bestemmingen zijn Kaapverdië en Egypte, maar je kunt natuurlijk ook richting de Cariben vliegen. Op Aruba, Bonaire en Curaçao is het rond de 31 graden in november. Bovendien zijn dit ideale plekken om tot rust te komen op de verschillende tropische stranden, te gaan snorkelen of misschien zelfs een duikexcursie te doen.

Wil je liever richting Azië, dan kun je bijvoorbeeld naar Laos, Myanmar of Vietnam. Je komt dan net na het regenseizoen, waardoor de natuur nog mooi groen is, maar je zelf lekker kunt genieten van de warme zon en heerlijke stranddagen. Bovendien kun je zonder nat te worden van de regen, lekker met je scooter het prachtige Azië ontdekken!

Wat wordt jouw volgende bestemming voor een zonnig november?