Camperreis down under

Een camperreis down under in Australië per camper dat klinkt best aantrekkelijk en avontuurlijk. Het is wel zaak dat je je goed voorbereidt, zodat je later kan terugblikken op een geslaagde reis. Bij Australia Campers kan je een camper huren en je laten adviseren over de reis en alles eromheen. De man achter dit bedrijf, Richard Haze, heeft al decennia lang ervaring met het reizen door dit bijzondere land.

Welke camper huren?

De voordeligste campers om te huren zijn de low budget campers. De informatie over deze campers vind je hier. De beste manier om door Australië te reizen blijft toch wel per 4WD camper (vierwielaandrijving). Deze kunnen allerlei soorten terrein aan. Het overzicht met alle 4WD campers vind u hier.

Reizen in Australië met kinderen

Hierover kan Richard je goed adviseren. Als je vragen hierover hebt neem dan contact op met hem via 4wd@australiacampers.com of vul het contactformulier in op de website.

Een prijsopgave aanvragen

Voordat je een prijsopgave invult is het verstandig om eerst de informatie te lezen onder aanvraaginformatie; daarna kan je verder gaan naar het aanvraagformulier en een prijsopgave vragen.

De beste reistijd

In het Noorden van Australië is het vanaf november tot en met maart regenseizoen. Het is niet raadzaam om dan te reizen vanwege muggen en bushflies en het regent ook echt veel in deze perioden waarbij tropische stormen kunnen voorkomen. Het hart van Australië, het droge Outback is het hele jaar door droog; hier regent het nagenoeg nooit. In de zomer (van november tot april) is het ondraaglijk heet overdag (meer dan veertig graden is geen uitzondering). Hier kan je dus beter in de winter reizen. De zuidoostkust is het mooiste in het zomerseizoen, zo tussen november en april.