De sportzomer

Wat waren we er aan toe na het vorige jaar waarin we door de pandemie veel minder sportevenementen konden bezoeken of op televisie bekijken. 2020 was door de pandemie een jaar van de afgelaste of uitgestelde evenementen. En als het dan door kon gaan was het zonder publiek en dat blijft toch altijd een vreemde situatie. Maar deze zomer is alles anders. We mogen weer voetbalwedstrijden bezoeken, we mogen weer naar andere sportevenementen en langzaam maar zeker gaan we weer terug naar een normale situatie. Op dit moment is het EK voetbal in alle hevigheid bezig. We kunnen genieten van mooie wedstrijden in goed gevulde of zelfs in sommige landen volle stadions. Ook de Tour de France is inmiddels gestart en daar staan langs de wegen ook weer duizenden fans of het nooit anders is geweest. Wimbledon komt eraan, andere evenementen staan ook weer op de kalender maar 23 juli staat de klap op de vuurpijl gepland de Olympische Spelen in Tokio.

De Olympische Spelen

Nadat de Spelen vorige jaar afgelast werden bleven veel sporters en toeschouwers teleurgesteld achter. Een jarenlange voorbereiding met maar één doel was in één klap voor niets geweest. De afgelopen maanden was er onder de sporters nog veel onzekerheid over het wel of niet doorgaan van het evenement. Uiteindelijk is er besloten dat de Olympische Spelen dit jaar door kunnen gaan maar dan alleen met publiek uit Japan op de tribunes. Voor veel sporters is dit een jaar later toch nog een kans om zich te meten met hun concurrenten en te strijden voor Olympisch goud. Veel sporters zijn al gevaccineerd en anders zullen ze regelmatig getest moeten worden om de veiligheid van de atleten te kunnen waarborgen. Maar als dat allemaal goed geregeld is zullen het onvergetelijke wedstrijden worden waar we allemaal uitgebreid van kunnen genieten.

Voetbalreizen

Ook in de voetbalstadions zien we weer steeds meer publiek zitten. Voor veel fans is dat na lang wachten weer het ultieme weekend uitje. Je favoriete club aanmoedigen is iets wat we gemist hebben. Ook reizen naar het buitenland is weer toegestaan. Dat betekent dat je ook je favoriete club in het buitenland weer kan bezoeken. Voetbalreizen waren altijd populair en zullen dat het komende seizoen ook weer zijn. Engeland is altijd al een populaire bestemming geweest. De bakermat van het voetbal heeft een aantrekkingskracht op vele buitenlandse fans. Het is een droom van velen om een Voetbalreis Manchester United te maken. Erbij zijn in het stadion blijft toch het mooiste.