Een rondreis door Sri Lanka

Op rondreis in het land van de olifant. Een prachtig land met toren hoge palmbomen, een rijke geschiedenis, veel leed maar oh zo veel mooie gebieden en mensen om je heen. Je moet er alleen een dtp vaccinatie voor halen, maar dan kan je wel met een goed gevoel op reis naar Sri Lanka. En wat je absoluut moet gaan bezoeken? Wij geven je enkele tips.

Wat je absoluut moet bezoeken wanneer je in Sri Lanka bent!

Wanneer je in Sri Lanka bent, dan moet je sowieso langs de mooiste nationale parken gaan, van Udawalawe tot Bundala Yala waar je olifanten van dichtbij kan gaan zien. En als je een beetje geluk hebt, dan kan je ook nog eens een luipaard in het echt gaan zien.

Ben je van de zee? dan kan je ook leren surfen in Sri Lanka. De golven daar dienen er heel mooi voor om te gaan surfen en het te leren. En als je dan toch op de zee bent, kan je er ook nog voor kiezen om een excursie te gaan doen zodat je ook nog eens walvissen in het echt kan gaan spotten. En de Nederlandse geschiedenis, ja die is ook in Sri Lanka terug te vinden. Zo heb je de kustplaats Galle waar de Nederlanders een geschiedenisplekje hebben bemachtigd. 

Ook heb je veel mooie bezienswaardigheden in Sri Lanka. Van de tempel van de tand van de boeddha in Kandy, tot de Leeuwenrots die een adembenemend uitzicht biedt over Sri Lanka. En wil je een mooie treinreis maken? Dan moet je vanuit Kandy de trein pakken naar The Hill Country namelijk Ella. Dit is een van de mooiste treinreizen die je in Sri Lanka kan maken en waar je een bezoekje kan brengen aan de theeplantages. 

Een stukje geschiedenis

Wil je een stukje geschiedenis mee pakken? Dan kan je de oude hoofdstad Anur adhapura bezoeken. Het is een historische hoofdstad vol met tempels en ruïnes en is wat dat betreft te vergelijken met Ayutthaya in Thailand. Wil je nog meer oog in oog staan met dieren buiten de olifanten? Dan kan je ook nog eens schildpadden vrijlaten op het strand in Habraduwa. En voor de echte avonturier, is er altijd nog de Ella Rock of Little Adams Peak. Het is een beklimming en flinke wandeling. maar dan heb je uiteindelijk ook iets om echt van te genieten. Namelijk het uitzicht waar je dan heerlijk van kan genieten. Ben jij al klaar voor jouw reis naar Sri Lanka?