De beste tapas van Spanje

Iedereen die Spanje bezoekt, wil genieten van een tapaservaring. De unieke tapascultuur van het land, een sublieme mix van barhoppen en eten, is de afgunst van de wereld geworden.

Tapas is een meervoudige term, wat een groep kleine Spaanse hartige gerechten betekent. Ze worden meestal genoten met alcoholische dranken en zijn een populair onderdeel van de Spaanse cultuur. Ze worden vaak opgediend op een mooie serveerschaal. Wanneer je jezelf in deze cultuur onderdompelt, zul je waarschijnlijk ’tapear’ zijn, wat betekent dat je van bar naar bar reist, of van restaurant naar restaurant, en geniet van tapas en drankjes.

Waar kun je goede tapas krijgen in Spanje?

Talrijke steden in Spanje staan ​​bekend om tapas, waaronder Sevilla, Granada en San Sebastian. Sommige bars of restaurants zijn trots op hun unieke, uitgebreide tapasmenu, terwijl anderen trouw blijven aan de traditie om bij elk drankje een eenvoudige, gratis tapa te geven.

Weet je niet zeker waar je de beste tapas kunt vinden terwijl je in Spanje bent? Laten we enkele van de meest populaire Spaanse bars voor tapas eens nader bekijken.

Als u Logroño bezoekt, kunt u twee bekende straten verkennen die zijn gewijd aan tapas en heerlijke wijn in het hart van de beroemdste wijnregio van Spanje. Calle Laurel en Calle San Juan zijn de afgelopen jaren nieuw leven ingeblazen en hebben verouderde tapasdeals vervangen door onderscheidende en gedenkwaardige tapaservaringen.

Naast ongelooflijk eten, komen bezoekers van dit gebied massaal naar de vele bars aan de Calle Laurel, en verkennen ze nabijgelegen wijngaarden en populaire hotels.

San Sebastian

San Sebastian bouwt snel een reputatie op als de beste Europese bestemming voor fijnproevers. De straten van deze oude stad zitten vol met uitstekende tapasbars, bekend als pintxos, met Calle 31 de Agosto als een van de meest populaire.

Veel bars in San Sebastian hebben koude tapas te zien. Sommige etablissementen geven je een bord om jezelf te bedienen, terwijl andere bars je laten wijzen naar wat je wilt.

Granada

Granada onderscheidt zich als een van de beste steden in Spanje voor tapas, aangezien de meeste aan klanten gratis zijn. Veel bars bieden gasten een flinke portie tapas in de volgorde van een drankje. In sommige bars bestaan ​​tapas uit al het voedsel dat momenteel voorhanden is, terwijl andere etablissementen, met name die die toeristen aantrekken, hamburgers en friet van lage kwaliteit serveren met drankbestellingen.

Bezoekers van tapasbars in Granada zullen snel merken dat hoe meer drankjes worden besteld, zich doorgaans vertaalt in tapas van hogere kwaliteit. Bovendien bieden duurdere bars vaak een tapasmenu, zodat klanten kunnen kiezen wat ze willen.

Calle Elvira in het centrum is de populairste straat voor gratis tapas, met Bodegas Castañedas vlak bij Elvira aan de Calle de Almireceros als een van de beste in de stad. Vermijd Calle Navas, waar veel bars bekend staan ​​om hun gierig aanbod. In Albaicín zijn er een paar goede tapasbars die het ontdekken waard zijn.

Thuis vast voorproeven?

Wil je niet langer wachten op een aantal lekkere tapas? Kijk dan eens bij de traiteur om de hoek of bij de supermarkt. Zelfs bij de supermarkt hebben ze tegenwoordig best goede tapas. Je serveert ze leuk op de schalen van tapasplanken.nl