Comfortabele stoelen voor op de camping

Een chaise longue stoel is een soort stoel die bekend staat om zijn karakteristieke lage rugleuning en brede zitting in een uitgerekte vorm. De belangrijkste kenmerken zijn meestal twee stukken van een stevige, duurzame stof, bevestigd in een hoek van 90 graden of iets hoger, die bestaat uit twee riemen of een ander soort bindmiddel die onder de stoel aan elkaar worden vastgemaakt in een achterwaartse en voorwaartse positie. Een ander kenmerk van de stoelen stoel dat hem onderscheidt van de meeste stoelen is dat hij een hoge rugleuning heeft en meestal een lange zit, langer dan bij een gewone stoel. Het is een van de vele unieke ontwerpen die er bestaan in de stoelenwereld. In deze blog gaan we dieper in op een aantal voorbeelden.

Ligstoel

Het voorbeeld van de chaise longue in de intro werd niet voor niets gegeven. Een mooie afgeleide van dit ontwerp wat je veel vaker tegenkomt in Nederland is de Strandstoel hout. Dit soort stoel heeft normaal gesproken een dunne stof die uit de randen van de zitting stroomt en vervolgens rond de rugleuning buigt. Deze is vaak uitgerust met verschillende standen die gemakkelijk kunnen worden losgemaakt en uitgetrokken om aan beide kanten de stoel een stukje ‘langer’ te maken. U zult merken dat er ook modellen zijn met een korte tweede rugleuning rondom de onderrug die is bedekt met hoogwaardige stof om het comfortniveau te verhogen. Al met al is het algehele ontwerp behoorlijk ergonomisch, waardoor je erop kunt zitten zonder je ongemakkelijk te voelen. Uit de stoel komen kan nog wel eens wat lastiger worden. Als u hier last van heeft kan een traditionele Regisseursstoel de oplossing voor uw problemen zijn. Een regisseursstoel kan namelijk van dezelfde soort stoffen als de strandstoel worden gemaakt, maar staat een stuk meer recht op en kan het zitten veel makkelijker maken. Deze stoel is ook op sommige delen ergonomisch en is veel makkelijker om uit te komen, want je zit al rechtop.

Regisseursstoel

De rugleuning van de stoel voelt zeer zacht en warm aan, wat perfect past bij de gladde textuur van de rugleuningstof. Er zijn ook hoezen die in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn om diversiteit in het kleurenschema van uw huis of tuin mogelijk te maken. Als u van plan bent een van deze stoelen aan te schaffen, moet u weten dat er verschillende maten beschikbaar zijn. Zo is de originele en goedkoopste versie gemaakt van canvas, terwijl de verschillende editie van leer is. Deze versie is dan wel voor binnen bedoeld. Als je een groter budget hebt, kun je degene kiezen met materiaal van hogere kwaliteit.