Ga toch lekker naar de camping

Met de wintermaanden in aantocht, wordt het alleen maar aanlokkelijker om uit te kijken naar de zomer. Stukje bij beetje gaat het meer lukken om een normale zomer te organiseren. En daar hoort op vakantie gaan bij! Wat dacht je van een leuke camping volgend jaar? Alweer of misschien voor de eerste keer. Het blijft een leuke belevenis. In deze blog staan alle voordelen van een campingvakantie op een rijtje, om jou over te halen om daar de volgende vakantie te vieren.

Het fijne aan kamperen

Naar de camping gaan is een fantastische manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Van overal rond de wereld komen er mensen naar één plek toe, iedereen met eigen levens, verhalen en interesses. Dit gecombineerd met een ander voordeel maakt kamperen een leuke ontmoetingsplek voor nieuwe mensen. Het gecombineerde voordeel is namelijk het buitenleven! Wanneer iemand kampeert, leven zij van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat buiten. Genoeg tijd om nieuwe mensen te leren kennen dus!

Buiten leven in de natuur is goed voor de gezondheid, zowel mentaal als fysiek. Het is bewezen dat de natuur ingaan en bewegen allebei positieve dingen zijn die stress zullen helpen verminderen. Campings liggen daarnaast vaak in of rondom natuurgebieden, waar een stuk minder auto’s zullen komen. Op vakantie gaan betekent dus eigenlijk het lichaam wat schoonmaken van alle negatieve dingen die in Nederland in de lucht hangen.

Hier wordt dan wel geschreven over een camping in het buitenland, maar een camping is Nederland is natuurlijk ook mogelijk! En zo rollen we in het derde voordeel: campings zijn overal te vinden. Het is maar wat iemand wil. Zee, zon en zand of juist bergen en bos? Allcamps is een handige site om precies te kunnen vinden waar naar gezocht wordt. De perfecte plek bestaat!

Voor mensen met kinderen zijn campings fijn, omdat zij lekker rond kunnen rennen om hun energie kwijt te raken, genoeg kunnen zwemmen en ge-entertainend blijven door een animatieteam. De meeste campings hebben deze faciliteiten wel, dus daar hoeft niet zo op gelet te worden tijdens het zoeken.

Het minder fijne aan kamperen

Aan positieve punten zitten vrijwel altijd negatieve punten verbonden. Zo ook aan kamperen. Allereerst kan het best prijzig zijn voor de eerste keer. Een tent, slaapzakken, eetgerei; alles hoort aangeschaft te worden. Dit nadeel zal wel verdwijnen na de eerste keer kamperen, omdat de spullen niet nogmaals aangeschaft hoeven te worden. Het blijven iemands eigen spullen! Dat is zeker nu wel fijn.

Omdat er zo in de natuur geleefd wordt, is de kampeerder wel overgeleverd aan het weer. Er kan moeilijk gescholen worden bij regenbuien en er zal meteen wat minder te doen zijn op een dag bij slecht weer. Natuurlijk hoeft dit niet zo te zijn. Ook in de regen en in de wind kan er plezier gemaakt worden.

Als laatste nadeel zijn er nog de punten waar iedere vakantieganger wel mee te maken zal hebben, kamperen of niet. Beestje binnen huis, alles spullen uit- en inpakken, dat is niet alleen voor kampeerders.

Wegen de voordelen zwaarder dan de nadelen? Ga jij lekker kamperen volgende vakantie?